Marimekko theepot, OIVA/Siirtolapuutarha, zwart-wit.

Marimekko theepot, OIVA/Siirtolapuutarha, zwart-wit.
0 Reviews | Review toevoegen

Een prachtige theepot in zwart/wit met een houten hengsel. De theepot heeft een keramiek theezeefje, geschikt voor niet te fijne thee.

Levertijd:

Je bestelling wordt binnen 1-2 werkdagen verzonden.

€ 89,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Vanaf heden kan er niet meer besteld worden in deze shop, ga naar www.blikfang.nl om dit artikel te bestellen.

Marimekko – Oiva / Siirtolapuutarha

Een prachtige theepot in gebroken wit met een houten hengsel. De theepot heeft een keramiek theezeefje, geschikt voor niet te fijne thee.
Marimekko’s klassieker en zeer geliefd dessin Siirtolapuutarha (stadstuin) ontworpen door Maija Louekari. De print verteld het verhaal van de reis van een bruisende stadskern naar een volkstuintje vol met bloemen en groentes. Ontworpen in 2009 en siert op diverse producten van Marimekko, waaronder het Oiva servies.

Formaat: 7dl, H18cm, doorsnede 14cm.
Kleur: gebroken wit en zwart.
Materiaal: wit keramiek
Geschikt voor: Oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
 

Mix & match

Het leuke van het servies van Marimekko is, is dat binnen de collecties de basisvormen gelijk zijn.  Hierdoor zijn de serviesstukken met de verschillende prints erg leuk te combineren onderling en blijft het toch als één servies aanvoelen.  Er is geen noodzaak om alle borden met één en hetzelfde print op tafel  te leggen, maar combineer gerust, durf te mixen. 
Oiva wit (gebroken wit) is de basis en de collecties verschillen in prints op het servies.  Bij de collecties wordt als het ware het patroon/dessin om het Oiva basis servies heen gelegd.
 

Servies design.

Marimekko ontwerper Sami Ruotsalainen houdt erg van koken. Toen hij destijds het nieuwe Oiva servies ontwierp zocht hij naar het ideale bord voor verschillende gerechten, de perfecte beker voor thee en de beste beker voor koffie. Maar hij wilde het aantal verschillende servies items beperken en daarom ontwierp hij de serviesstukken op zo’n manier dat ze op verschillende manieren gebruikt kunnen worden en toch ook weer kenmerkend zijn voor hun functie.
 
Om het juiste formaat te bepalen, verdiepte hij zich in de standaard maten, maar ook keek hij naar klassieke serviesstukken uit zijn oma’s tijd. Met al deze bevindingen vormde en bepaalde hij de vorm van het nieuwe Oiva servies, die uniek is en kenmerkend voor Marimekko. 


 

Marimekko

Marimekko is een Fins designmerk dat bekend staat om zijn originele prints en kleurgebruik. Ze maken duurzaam en tijdloos design. En elk Marimekko product heeft iets speciaals, datgene waardoor mensen verlieft worden op het design en er liefdevol mee omgaan.
 
Tijdloos en functioneel, dat is de focus bij het ontwerpen, hierdoor ontstaan producten waar je lange tijd plezier aan kan beleven. Geen trendy design, hoewel het met regelmaat prima bij de trends van het moment passen.

 

Sinds 1951.

Het begon in 1949, toen Viljo Ratia Printex oprichte, een kleine textielprint bedrijfje in Helsinki. Zijn vrouw Armi Ratia, zag een grote toekomst voor zich in textiel design. Ze verzamelde jonge ontwerpers om haar heen en vroeg hen om vernieuwende textiel prints te ontwerpen. Er waren veel bewonderaars voor deze textielprints, maar helaas geen kopers. De oplossing zocht ze in een modeshow met ontwerpen van modeontwerpster Riitta Immonen met de prachtige textielprints. Dit was een groot succes.
 
En op 25 mei 1951 werd Marimekko dan ook geboren en in datzelfde jaar werd in Helsinki al de eerste winkel geopend. Het logo zoals we deze kennen is ontworpen in 1954 en is geïnspireerd op de eenvoud van de Olivetti typemachine letters.
 
Het Oiva servies werd ontworpen door Sami Ruotsalainen en kwam in de winkels in 2009. De eerste prints voor op het servies werden ontworpen door Maija Louekari.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.