Categorieën
Pagina's
Winkelwagen ►.
Menu
Anne Black, Black is blue, schaal, klein, 11 x 7 cm, blauw dessin.
Reviews | Review toevoegen

Een kleine schaal uit de serie Black is blue. Handgemaakt.

Levertijd:

Je bestelling wordt binnen 1-2 werkdagen verzonden.

€ 24,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heb je een vraag over dit product?

Stuur ons een bericht en we antwoorden binnen een dag.


Een kleine schaal uit de serie Black is blue. Handgemaakt.
Uit de serie: Black is blue: "Beschilderd aan de binnenkant om te benadrukken dat schoonheid van binnen komt."

Merk: Anne Black
Serie: Black is blue
Formaat: 11 x 7 cm.
Kleur: blauw dessin.
Materiaal: porselein.
Geschikt voor: vaatwasser en magnetron.Anne Black

Keramist Anne Black woont en werkt in Copenhagen. Haar enthousiasme voor het werken met klei ontstond tijdens een studievak over antiek Chinees porselein. Na haar afstuderen in 1996 ging ze werken in verschillende pottenbakkerijen om haar eigen porseleinen objecten te maken. Objecten die een combinatie waren van Scandinavisch design en vakmanschap en resulteerden in een functioneel handgemaakt porseleinen product. Al snel bereikte ze het punt, dat ze de productie niet meer alleen aan kon. In de 3 jaar die volgden probeerde ze hiervoor een oplossing te vinden in Denemarken en Europa. Maar dit bleek lastig, omdat het ging om handgemaakte producten en in verhouding nog kleine volumes. De oplossing vond ze uiteindelijk in Bat Trang, een dorp net buiten Hanoi (Vietnam) dat bekend staat om zijn keramiek.  
 

Handgemaakt

In 2005 startte ze een samenwerking met Mrs. Hang (Vietnamese) die haar vader opvolgde als eigenaresse van de keramiek fabriek. Het doel was om alle ontwerpen van Anne Black daar met de hand te laten maken. Dit betekende een uitwisseling van technieken, maar ook het overbrengen van kennis t.a.v. het gebruik van kwalitatieve materialen, mallen, het overbrengen van kennis en wensen over het beoogde resultaat, dat wat Deens design typeert. Anne Black was onder de indruk van de leergierigheid van de medewerkers en de kwaliteit die ze produceerden. Hun productie doet niet onder voor Anne Black’s eigen productie. In 2010 werd na 5 jaar samenwerking, Anne Black mede eigenaar van de fabriek.
 
Naast haar focus op het produceren van producten, kreeg ze vanaf het begin ook ondersteuning van de Deense organisatie Danida. Zij hebben als focus het verlagen van de armoede, door te helpen bij duurzame oplossingen en goede werkomstandigheden. Door hun steun is de fabriek uitgegroeid tot een duurzame fabriek met meer dan 50 vaklieden.

Alle productie in Vietnam wordt met de hand gedaan. Dat betekend dat elke medewerker tijd en moeite steekt in het materiaal wat wordt gebruikt. Voor velen lijkt dit handwerk inefficiënt in plaats van het gebruik van machines. Maar voor Anne Black en haar team gaat het meer om het zorgvuldig gebruiken van de beschikbare middelen en het is tevens minder schadelijk voor het milieu. De klei die ze gebruiken, die door de vele handen van de medewerkers gaat, wordt goed voor gezorgd en zorgt tevens voor banen.

 

Review toevoegen

Bedankt voor je review, deze zal spoedig zichtbaar zijn op de site.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Je vraag is verzonden. Bedankt!

We zullen binnen een dag reageren op je vraag.

 
 
 
181eaa4331dbcee136df5bc9b3ab45bd.png
62bf681ff0b58fea35953c29f4e6fdc0.png
 
 
Verzending
Je bestelling wordt binnen 1-2 werkdagen verzonden.

Verzendkosten NL €4,95
Vanaf €50,00 gratis verzending in NL


Shipping to Belgium €7,95

** Worldwide shipping **